Първи сняг.

"24 часа":

Всички пътища в страната са проходими при зимни условия

Всички пътища в страната са проходими при зимни условия. Към този час трафикът през граничните пропускателни пунктове е нормален, съобщиха от МВР.

От полицията напомнят водачите да шофират внимателно и със съобразена с пътната обстановка скорост.

Обилен снеговалеж има в района на 62-и км на автомагистрала "Тракия". Усложнена е и пътната обстановка на територията на Смолян. В обедните часове за кратко бе затворен за движение и проходът "Петрохан" заради аварирал тир. С помощта на техника тежкотоварният автомобил е отстранен от пътя.

Управляващи.

"Монитор":

Решават във вторник за оставката на Каракачанов

Дали вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов ще подаде оставка и ще освободи мястото си в кабинета по примера на лидера на НФСБ Валери Симеонов, за което настоя партньорът на двамата в коалицията "Обединени патриоти" (ОП) и шеф на "Атака" Волен Сидеров, ще стане ясно най-вероятно във вторник.

Председателят на ВМРО ще настоява за във вторник съветът на обединението между оглавяваната от него партия, НФСБ и "Атака" да се произнесе по темата, обяви самият той в неделя.

Протести.

"Дума":

2000 униформени бяха на пост

Заради протестите в цялата страна вчера бяха мобилизирани над 2000 души, половината от тях бяха по улиците на София. Предвидени бяха и патрулки, които да ескортират протестиращите от Пловдив и Пазарджик, съобщиха от МВР.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е трудно да каже колко са недоволстващите в цялата страна, защото нерегламентирани шествия и походи се организирали паралелно в социалните мрежи. Маринов съобщи, че МВР има сигнали за провокатори. Полицията е взела необходимите мерки да не се стига до ексцесии, увери той.

Още от сутринта кордон от полиция бе строен по централните булеварди на София. Коли на жандармерията имаше по знакови улици, както и по магистрали и основни пътища в България.

Брендо.

"24 часа":

"Антикорупция" иска отнемане на имоти на Брендо, жена му, балдъзата и брат му

Комисията "Антикорупция" е внесла иск за отнемане на имущество на Евелин Банев-Брендо, жена му Моника Добринова, балдъзата Десислава Дишлиева и брат му Симо Карайчев.

Искането е подадено в Софийския градски съд през мината седмица, потвърди шефът на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

През пролетта на тази година Брендо беше осъден окончателно от Върховния касационен съд на 6 години затвор за пране на 21 млн. лв. Той има още 20-годишна присъди за наркотрафик в Италия и 10-годишна в Румъния за същото престъпление. Т.нар. кокаинов крал обаче е в неизвестност и се издирва с европейска заповед за арест.