В ареста

 

"24 часа":

Митинг подкрепя Гуцанов, съдът го остави зад решетките


Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов. Той беше задържан заедно с още трима души миналата сряда в рамките на полицейската операция „Медузите".

Зад решетките остава и бизнесмена Даниел Славов - Дънката. Счетоводителката към фирма „Градски транспорт" Йоана Кръстева остава под домашен арест, постанови съдът. Такава е мярката и на четвъртия задържан от Медузите Пенчо Пенчев, управител на „Градски транспорт", защото това бе искането и на прокуратурата.

С възгласи „С теб сме, Гуцанов!" около 100 души, членове на БСП - Варна и служители на градския транспорт в града, се събраха при сградата на Окръжния съд и изразиха подкрепата си за Гуцанов преди гледането на мярката.

 

 

Учредиха ОТОМАН в барака в Свищов

 


"Труд":

Юзеиров: Учредихме ОТОМАН, полицията охраняваше


Около 50 души, по-голямата част от които - непълнолетни, се събраха в барака в близост до джамията в ромския квартал в Свищов на „нелегално събиране", организирано от братя Юзеирови, предаде агенция „Фокус".

Двамата изпълняват вчерашната си закана да преминат в нелегалност след неуспешния опит да регистрират партия ОТОМАН.

На вчерашното учредително събрание на новата турска партия в Шумен се събраха само 72-ма роми, 1/3 от които бяха непълнолетни. Партията не успя да събере необходимите за учредяването си 500 привърженици.

 

"24 часа":


Лютви Местан: Нямаме нужда от етнически партии

 

„България не се нуждае от етнически и религиозни партии", заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан в коментар за опитите на братя Юзеирови да учредят партия ОТОМАН.

Според ДПС няма нужда от партии основани на етнос и религия не само заради конституционната забрана, а и заради интеграционните процеси в българското общество.

 

 

In Memoriam

 

 

"24 часа":

Почина Иван Балсамаджиев

 

На 57 годишна възраст почина актьорът Иван Балсамаджиев, съобщи Съюзът на артистите в България.

Поклонението ще бъде на 6 април, от 12 часа в църквата "Св. Неделя" в София.

Иван Балсамаджиев е роден на 19 февруари 1953 г. в Троян. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на проф. Енчо Халачев.

Като актьор работи първо в драматичните театри във Видин и Перник, а след това и в театър "Сълза и смях" в София.