"24 часа"

Започва ли нов бум в потреблението

Домакинствата все по-смело пазаруват стоки за дълготрайна употреба и нови жилища.

Крайното потребление на домакинствата расте с 6,5% на годишна база през първото тримесечие. Този темп на нарастване на потреблението е вторият най-висок от началото на кризата насам* и в комбинация с други показатели навежда на мисълта, че има сериозно раздвижване при потреблението. Но дали наистина сме на прага на нов бум в потреблението на домакинствата?

Освен данните за крайното потребление на домакинствата от националните сметки покупките на редица стоки за дълготрайна употреба също нарастват чувствително.

"Стандарт"

Цацаров:Бяла, а не НДК е проблем №1

Бяла е големият проблем на тази държава, не е някой си Боршош. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след заседанието на парламентарната комисия за НДК. То съвпадна с погребението на 18-годишния Алекс от Бяла, който почина, след като бе ударен при свада с цигани. Срещу нападателя Валентин Маринов вчера беше повдигнато обвинение за убийство по хулигански подбуди. Прокуратурата ще иска доживотен затвор за 32-годишния циганин. Цацаров изказа съболезнования на близките на загиналото момче. Действията на прокуратурата няма да върнат живота на техния син, допълни той. По случая с НДК бившият директор Мирослав Боршош вече е обвиняем заради начина на харчене на средства за европредседателството. Прокуратурата ще провери 4000 договора, сключени по време на неговото управление.

"Монитор"

Мръсното море докарва алергии

Мръсното море и излагането на слънце без защитен крем докарват алергии на хиляди туристи по плажовете ни. Това показа проверка на "Монитор". Диарии, алергии и летен грип също морят плажуващите, като често попадналите на някой вирус си го отнасят и долекуват у дома, като почивката им тотално се проваля, разказват самите пострадали на опашка за преглед при джипито.

"Сега"

Спецзащитата на лекарите се оказа елементарна PR акция

Шумно рекламираните от прокуратурата мерки за защита на лекарите едва ли ще доведат до превантивен ефект върху агресивните пациенти и до по-тежки наказания за биячите на медици. Ден след като главният прокурор Сотир Цацаров се срещна със здравния министър Николай Петров и лансира идеята специални дежурни прокурори да са на разположение при нападения на лекари, за да се ускори разследването и наказването на извършителите, стана ясно, че на практика почти нищо няма да се промени.

"Дума"

Главчев избра колелото, загърби Апостола

Председателят на НС Димитър Главчев завчера присъства на състезание по колоездене за купата "Васил Левски" в Ловеч, посветено на юбилея на Левски под неговия личен патронаж. При тръгването на колоната от с. Къкрина обаче той си е направил само множество пиар снимки с велосипедите и дори не е влязъл в Къкринското ханче, където турците са заловили Левски. Това съобщиха за ДУМА изумени и обидени музейни работници от ловешкия Регионален исторически музей, които са очаквали госта в емблематичното ханче и дори са подготвили книга за Левски, която да бъде раздадена в парламента. "Капитал дейли"

ЦУМ-гейт приключи официално

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ВСС) не е открил нищо нередно в срещата между главния прокурор Сотир Цацаров, издателя Сашо Дончев и бившия член на ръководството на БСП Георги Гергов. Проверката по случая е приключила на 10 юли, съобщава сайтът "Дефакто".

В хода й участниците в срещата не са представили данни за други присъствали лица, които да потвърдят изнесеното в сигнала. Инспекторатът започна проверка в края на май по сигнал на сдружение "Борец", което искаше да се провери дали главният прокурор Сотир Цацаров е извършил нарушение, отивайки на срещата в ЦУМ.