Допитване. 

"Монитор":

Над 5000 казаха за отмяната часовото време

 

Над 5000 българи изразиха за броени дни официално мнението си за това трябва ли да отпаднат сезонните смени на часовото време и дали да остане лятното, или зимното, като са се аргументирали за позицията си. Те се включиха в организираното от Министерския съвет онлайн допитване, което стартира в края на септември и ще продължи до 11 октомври.

Мненията на участвалите в него ще се сондират от работна група и ще бъдат взети предвид при оформянето на на позицията на страната ни по темата. Реална промяна пък, може да се очаква още следващата година.

Консултацията се провежда на сайта на дирекция "Координация по въпросите на Европейския съюз" (euaffairs.government.bg), като участието в нея изисква регистрация.

 

Убийство. 

"Сега":

Жестоко убийство на телевизионна водеща в Русе

 

Работи се по всички версии за убийството на 30-годишната жена в Русе - включително и такива, свързани с професионалната й реализация и с личния й живот. Това заяви на извънреден брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. "Пратихме най-добрите криминалисти да разследват. От това, което знам, от многото ДНК материал, който е събран, извършителите ще бъдат разкрити", заяви премиерът на националното съвещание на полицията, което се провежда в момента.

Сигналът за откритото тяло на Виктория Маринова, която е административен ръководител на телевизия TVN и водещa на предаване, е подаден в 14,18 часа вчера от гражданин.

 

Скандал. 

"Дума":

БСП поиска оставката на Фандъкова

 

БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради скандала с ремонта на емблематичната улица "Граф Игнатиев". Това стана на извънреден брифинг, който дадоха общински съветници и депутати от партията на пл. "Гарибалди", който също се ремонтира. Настъпва времето, в което кметът ще трябва да изпие горчивата чаша до дъно, заяви лидерът на БСП в София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Той бе категоричен, че БСП не иска оставки на "буфери" и зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев не бива да е щит, който да предпазва системата.

Вече е напълно ясно, че управляващите в Столичната община не умеят да се разпореждат ефективно с парите на софиянци, не успяват да извършват качествени ремонти и да оправдаят очакванията на гражданите, коментира още Паргов.

 

Инцидент. 

"24 часа":

Сидеров поиска да му дадат МВР след инцидента с жена му 

 

Вътрешният министър Младен Маринов да бъде отстранен, а управлението на МВР да бъде дадено на "Атака". Това поиска лидерът на партията и шеф на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров ден след като съпругата му Деница бе замесена в пътен инцидент със суданец в центъра на София.

Джипът на жената на лидера на "Атака" е бил засечен от друг автомобил, шофиран от суданеца Межди Дандур. След като двете коли ударили страничните си огледала, мъжът настигнал съпругата на Сидеров, започнал да я обижда и налетял на бой.

"МВР лъже по случая. Съпругата ми можеше да бъде убита, ако не беше излязла на "Симеоновско шосе" от тъмната уличка. Как да запазиш добрия тон, като суданец напада жена ми, а полицията не иска да се намесва", каза Сидеров.