Хокеистите на Германия направиха поредното чудо на леда и се класираха за финал на олимпийския турнир в ПьонгЧанг. Германците бяха аутсайдери в мача си с Канада, но с настървена и подредена игра удържаха победа с 4-3.

Класиране по медали на зимните олимпийски игри ПьонгЧанг 2018

Класиране по медали на зимните олимпийски игри ПьонгЧанг 2018

Швеция спечели първото злато

Победителите откриха резултата в 15-а минута чрез родения в Уинипег (Канада) Брукс Мачек. След първата почивка Матиас Плахта и Франк Мауер увеличиха на 3-0.

Канадците успяха бързо да намалят чрез Джилбърт Брул. Но веднага след това Патрик Хагер възстанови трите гола разлика.

В последната третина "кленовите листа", изправени до стената, хвърлиха всичко в атака. Мат Робинсън в 43-ата минута върна едно попадение, а в 50-ата Дерек Рой направи разликата само един гол - 3-4.

Снимка 341980

Източник: GettyImages

В заключителните минути канадците упражниха тотален натиск, но на вратата Дани Аус ден Биркен беше твърд като гранит. Ударите в последните 20 минути бяха 25 на 1 за Канада, но до ново попадение не се стигна.

И така в неделя от 6:00 часа сутринта ще гледаме финал между Олимпийските атлети на Русия и Германия. Бундестима за първи път в историята си е на финал на такъв висок форум. Всички очакват лесен успех на Сборная, но германците показаха, че са способни на чудесата.

Снимка 341981

Източник: GettyImages