Несполуките на Реал (Мадрид) срещу Барселона продължиха и в събота вечер, след като "кралете" допуснаха загуба с 0:1 на "Бернабеу". Така в рамките на няколко дни отборът на Сантиаго Солари претърпя второ поредно поражение от големия съперник насред собствения си дом. 

След 3:0 за Купата на Краля в средата на седмицата, днес Барселона повтори упражнението, но с минимален резултат. Самата среща обаче не се различаваше от предишната, а единствената разлика бяха двата гола по-малко във вратата на "кралете".

Реал (Мадрид) - Барселона 0:1, Иван Ракитич открива за каталунците!
на живо

Реал (Мадрид) - Барселона 0:1, Иван Ракитич открива за каталунците!

Ел Класико започва в 21,45 часа

Домакините тръгнаха по-добре, с надеждата, че най-накрая ще стигнат до успех над каталунците през този сезон.

Гарет Бейл още във 2-ата минута имаше възможност от добра позиция от фаул, но ударът му мина над вратата. Малко след това Рафаел Варан и Тони Кроос последователно стреляха към вратата на Тер Стеген, но победител се оказа германският вратар...

Постепенно гостите намериха ритъма си и започнаха да атакуват опасно своя съперник.

В 18-ата минута дойде първото сериозно положение пред вратата на Куртоа, който видя как Меси пуска топката покрай него, но за щастие на белгийския вратар, встрани от целта.

Снимка 410049

Източник: LAP.bg

Минути по-късно защитник на Барса подложи тялото си при удар на Лука Модрич от линията на наказателното поле и запази мрежаха на Тер Стеген суха.

Барса нанесе своя удар в средата на полувремето!

Сержи Роберто изведе Иван Ракитич по перфектен начин отдясно в наказателното поле, а хърватинът майсторски преодоля Куртоа за 1:0!

Попадението донесе допълнително самочувствие на футболистите на Ернесто Валверде, които можеха да удвоят преднината си малко преди края на първото полувреме, но Тибо Куртоа направи двойно спасяване при опасни удари на Луис Суарес и Лионел Меси.

Снимка 410053

Източник: LAP.bg

В заключителните секунди на първата част Меси бе ударен с лакът в лицето от Серхио Рамос, но санкция за капитана на Реал не последва, макар че действието се разви погледа на рефера Майенко.

Второто полувреме продължи по същия начин - Барса контролираше двубоя, макар че на моменти отстъпваше инициативата на противника и държеше по-близо до вратата си играчите на Реал.

"Кралете" пропуснаха златна възможност чрез Винисиус! Бразилецът стреля силно на метри от вратата, но топката попадна в корема на Ленгле, който предотврати изравняване след един час игра!

Снимка 410055

Източник: LAP.bg

20 минути преди края на мача продължителна атака на каталунците позволи на Усман Дембеле да се озове на добра позиция за стрелба отляво в наказателното поле, но ударът на французина мина близо до целта!

В добавеното време на срещата Лионел Меси също можеше да се разпише, но негов удар от линията на наказателното поле профуча до гредата!

Успехът позволи на Барселона да дръпне с цели 12 точки пред вечния съперник. Каталунците са лидери с 60 точки, докато Реал е на трета позиция с 48...

Снимка 410051

Източник: LAP.bg