Суджуци с обща дължина 1 километър бяха приготвели в Горна Оряховица за празника на прочутия деликатес, съобщи БНР.

Посетителите имаха възможност да се включат в състезания за най-бързо обелен, най-тънко нарязан, най-красиво подреден и най-бързо изяден суджук. В надпреварата за най-бързо ядене най-добре се представи студентът по енергетика Кирил Иванов.


Победителите във всички категории получиха тениски с надпис „Аз обичам горнооряховски суджук".

Кметът на Горна Оряховица Йордан Михтиев припомни на изкушените от димящите скари, че суджукът е символ на града.

По думите на директора на местния музей Иван Бъчваров, производството на горнооряховския суджук е започнало преди повече от два века, като традиция е грижливо съхранена до наши дни.

Според него, за да е вкусен, суджукът трябва да е приготвен от качествено месо и да се яде с приятели.

Днешният празник е посветен на годишнината от обявяването на Горна Оряховица за град.