Шестима медици от Пловдив са дали положителни проби за COVID-19 през последното денонощие, съобщават от "24 часа".

С тях само за три дни заразените медицински лица вече са 26.

Единият лекар е от МБАЛ " Св. Иван Рилски", а другият - от УМБАЛ"Св. Георги". Заболели са и две сестри от МБАЛ-Карлово и УМБАЛ "Каспела". С коронавирус са и двама санитари от същите лечебни заведения.

Ръст има и сред заразените учители. Преподавател по химия от ОУ "Душо Хаджидеков" е с COVID-19. Последно той е бил в училището на 6 октомври, поради което персоналът и учениците няма да се поставят под карантина. В Арменското училище заради друг заразен преподавател се карантинират 22 деца от втори клас и учител от занималнята.

В Математическата гимназия в града пък е заболял десетокласник, който за последно е бил в гимназията преди повече от 48 часа от появата на симптомите. По тази причина не се изолират други деца и учители.

Освен това цяла производствена фирма в Пловдив е пламнала от коронавирус. Карантиниран е целият й персонал от 24 души, след като 11 от работниците са дали положителни проби. Останалите 13 работници са карантинирани като контактни. Собственикът е консултиран за хигиенните и противоепидемичните мерки, които трябва да извърши.