12 служители от "Охранителна полиция" в София ще помагат на колегите си от Кюстендил при опазване на черешовата реколта.
Целта е да се предотвратят кражбите, докато на тези места се прибират плодовете.

Припомняме, самото кметство в Кюстендил вече изготви извънреден план и обяви, че при наета частна охранат ще поема половината от заплащането й.

Практиката, която бе заложена в утвърдения от главния секретар на МВР план и мерки по прибирането на селскостопанската реколта, вече доказа своята полезност, изтъкват от пресцентъра на МВР.

В помощ на служителите на реда по различни места, където има черешови масиви, са командировани служители от дирекцията. Изпратени са допълнително и полицейски автомобили.
Резултатите до този момент са обнадеждаващи, според МВР.

От 7 юни в Казанлък вече са изпратени 9 служители, с помощта на които до момента са проверени 66 лица, 48 моторни превозни средства и 18 обекта.

На 8 юни в землището на с. Гъбарево, община Павел баня, съвместен екип задържа четири микробуса, натоварени с 300 кг череши. Продукцията е иззета от „лакомниците".

Минали години обаче се стигаше и до трагични случаи със ранени и загинали при сблъсъци между крадци и охрана. Такъв случай имаше и тази година, когато възрастен мъж застреля дете врачанското село Бeли извoр.