Пешеходка е пострадала при катастрофа тази сутрин в Пловдив.

По предварителни данни около 7.30 ч. 52-годишната жена е била блъсната от лек автомобил, докато пресича на пешеходна пътека под моста на Герджика на бул. "Марица". Тя е била транспортирана с линейка за оказване на спешна медицинска помощ, съобщиха от полицията.

Колата е била управлявана 18-годишен младеж с няколко месеца стаж зад волана. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Продължава работата по изясняване на причините за инцидента.

Кола блъсна две ученички на пешеходна пътека в Горна Оряховица

Кола блъсна две ученички на пешеходна пътека в Горна Оряховица

След преглед в Спешна помощ те са освободени за домашно лечение

Блъснатата жена е с опасност за живота. Тя е настанена интензивното отделение на болница "Свети Георги" с множество счупвания и политравми, информира bTV, позовавайки се на информация от лечебното заведение.

По данни на пловдивската полиция друга жена е под лекарско наблюдение, след като вчера е била ударена на пешеходна пътека на кръстовище в ж. к. "Тракия" в областния град. Тя е на 58 години и малко след 18 ч. е била блъсната от извършващ ляв завой лек автомобил с 53-годишен шофьор. Резултатите от тестовете му с дрегер и драг чек също са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.