В Бургаска област остава усложнена обстановката в северната част - основно районите на общини Поморие, Карнобат, Айтос и Руен, информират от електроразпределителното дружество "ЕВН България".

19 са населените места, в които все още има проблеми с електричеството. На много места достъпът на екипите е затруднен поради затворени пътища. В областта 20 аварийни екипа с техника работят по възстановяване на мрежата. Дружеството успя да възстанови повредите по редица електропроводи.

Над 60 екипа отстраняват ел. авариите в Югоизточна България

Над 60 екипа отстраняват ел. авариите в Югоизточна България

В областите Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково

Пътят Бургас- Айтос, където бяха блокирани хора и автомобили, вече е освободен. В Руен и Сунгурларе снежните преспи са над 2 м, там ситуацията остава усложнена.

Автомагистрала "Тракия" е затворена и към 15 часа. Затворени още са Ришкият и Айтоският проходи. В посока Бургас- Малко Търново и Бургас- Варна се пътува при зимни условия. Маршрутът Бургас- Средец е затворен поради аварирали тежкотоварни автомобили.

Въпреки многократните призиви от страна на областния кризисен щаб да не се предприемат пътувания, на дежурните телефони непрекъснато постъпват питания относно възможностите за пътуване от и към областта. Институциите са категорични в указанията си за избягване на шофиране в тази усложнена обстановка, с цел предотвратяване на следващи ситуации като тази край Айтос от снощи.

Към настоящият момент няма постъпили сигнали за бедстващи хора.