20 000 варненци и гости на града са подкрепили подписката срещу новините на турски език по Българската национална телевизия (БНТ). Това съобщи организаторът на инициативата Росен Марков, който е председател на Партията на българските мъже.

Началото на подписката бе дадено миналата седмица в сряда в градинката на „Севастопол" и приключи късно снощи, съобщи varna24.bg.

„За тези пет дни постигнахме нещо уникално, като събрахме 20 000 подписа срещу новините на турски език. От тук нататък вече е време да действаме", коментира Марков.

Той допълни, че ще се свърже с новия областен управител на Варна Данчо Симеонов, от където подписката да бъде депозирана в деловодството на Областна администрация.

Марков подчерта, че подписката ще бъде изпратена и до министър-председателя на Република България Бойко Борисов, както и до Генералния директор на Българската национална телевизия.

„Ще се борим за достойнството на българската нация. Свърши управленският мандат на Ахмед Доган и новините на турски език трябва да бъдат свалени от национален ефир.", уточни Марков.

Той бе категоричен, че ако новините на турски език не бъдат свалени от ефир, на 10 ноември в 16:10 часа ще блокира входа на сградата на БНТ.