Обстановката се нормализира, увери пред БНР Красимир Димитров, директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община.

Сред отводнените от аварийните екипи обекти са били две детски градини, дом за възрастни хора, голям търговски обект и транспортен тунел, обясни той.

Общо сигналите са били около 230. На редица места обаче водата се е оттеглила и преди пристигането на екипите по подадени сигнали за завирени улици. 45 са били завирени участъци, а екипите са били съсредоточени обаче върху това да предотвратят заливането на Околовръстното на София от вода и спирането на движението.

Имало е покачване с 1,80 м. на някои реки, сега нивата вече спадат, посочи Димитров.

Няма човешки или материални щети в голям размер.

В кв. "Враждебна" са били евакуирани майка и дете, тъй като е имало опасност реката да влезе в къщата им и да я наводни заедно с гаража.

В крайните квартали на София - Кривина, Враждебна, Казичене, Яна и Долни Богоров има все още отделни завирявания. Вчера екипите са евакуирали жена с дете във Враждебна, тъй като къщата им е била заплашена от заливане.

Вчера надвечер мълния падна в близост до мъж в столичния квартал "Младост" 1. 30-годишният мъж не е сериозно пострадал, настанен е в болница "Света Анна". Няма опасност за живота му.

Жълт код за интензивни валежи и в четвъртък

Жълт код за интензивни валежи и в четвъртък

Прогноза за времето