Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за май.

Това съобщиха от НИМХ.

Рано сутринта на места в източните райони видимостта временно ще е намалена от мъгла. Ще преобладава слънчево време. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. По-голяма вероятност за значителни валежи и градушки има през следобедните часове в Югозападна България.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, по Черноморието между 17° и 21°, в София - около 27°.

Над планините ще преобладава слънчево време, но ще има временни увеличения на облачността и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен западен, по най-високите части - силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вечерта на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-21°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.