Проверяващите екипи на Столичния инспекторат са попаднали на отдадени под наем общински жилища, наемателите на които горели отпадъци, за да се отопляват.

За констатираните нарушения са съставени 4 акта, които могат да бъдат на стойност от 100 до 5 000 лева, пишат от пресцентъра на Столична община.

Нарушенията са установени съвместно с екип на общинска полиция в квартал "Възраждане".

Среднощни проверки в столични квартали за горене на гуми и други отпадъци

Среднощни проверки в столични квартали за горене на гуми и други отпадъци

Във връзка с регистрираното рекордно замърсяване на въздуха в столицата

Междувременно продължават проверките за нерегламентирано изгаряне на отпадъци и опазване на чистотата на въздуха в автосервизи, цехове за дограма и мебели, за вторични суровини, както и на строителни обекти. Проверяват се и складови помещения с търговска цел.

В хода настоящата седмица (от 3 декември, понеделник, до днес, 7 декември, петък) екипите на столичния инспекторат са проверили над 60 обекта - сервизи и цехове. Спрямо всички са дадени предписания.

Фандъкова и КРИБ борят заедно мръсния въздух

Фандъкова и КРИБ борят заедно мръсния въздух

Бизнесът подкрепя мерките, предложени от Столичната община

Проверени са и 24 строителни обекта. Съставени няколко акта за замърсяване и липса на плътна строителна ограда в районите "Лозенец" и "Красна поляна".

Продължават и проверките за горене на открито, които се извършват съвместно от полицията и екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция".

Предупреждение за замърсяване на въздуха и днес

Предупреждение за замърсяване на въздуха и днес

По данни на Столична община, очакваното замърсяване е ниско до умерено