Оперативните групи на „Гражданска защита" продължават огледите на сградния фонд в населените места, засегнати от земетресението вчера.

В община Добрич са констатирани незначителни материални щети в Етнографския комплекс и административната сграда на пл. „Свобода" 5. Напукани са стените на сградите в кметствата в селата  Минково, Попгригорово и Полк. Свещарово.

Екипи на „Гражданска защита" - Добрич отстрани части от мазилки, които биха могли да паднат и застрашат преминаващи граждани на улиците "Сан Стефано" № 2 и Дунав № 1. Спасителите са премахнали облицовъчни плочи от фасадата на МБАЛ - Балчик.

При извършените огледи са констатирани щети на сградния фонд в селата Камен бряг и Белгун в община Каварна, в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост, между селата Камен бряг и Свети Николай и в Хаджи Димитър, Септемврийци и Видно.

Нанесени са щети в част от населените места на общините Шабла и Крушари. В засегнатите от земетресението общини със заповеди на кметовете са сформирани комисии, които уточняват щетите.

Екипи на Гражданска защита работят и по отстраняването на последици от проливния дъжд в областите Пазарджик, София, Перник, Благоевград, Монтана и Софийска област. Отводнени са участък от пътя Е-79, на разклона за село Крапчене, обл. Монтана, котелно помещение на ул. „Гурко" №19, приземни етажи на къщи в Пазарджик. Преодоляна е опасността от преливане на дере в района на пазарджишкото село Гелеменово.

Спасителни групи от „Гражданска защита" - София са извършили аварийно-възстановителни дейности на моста на ул. „Витиня", ж.п. подлеза на Гара „Искър", ул. „196" № 17 и 19, ж.к. „Малинова Долина", подлеза на Парк-хотел „Москва", 101во СОУ, ж.к. „Надежда", бул. „Ботевградско шосе", р-н „Подуяне", ж. к. „Слатина" и други.
Отводнени са мазета и приземни етажи в Пирдоп.
Екипите са изтеглили закъсали автомобили и са премахнали паднали дървета и клони в различни райони на столицата.

Спасители от Бургас, Русе, Добрич и Габрово са участвали и в акции по обезопасяване на опасни надвиснали панели и фасадни плочи от жилищни сгради.

Екипи на Гражданска защита и РД „ПБС" са погасили пожар в землището на пазарджишкото село Паталеница.