Близо 600 души блокираха за малко около 19.00 часа булевард „Цар Борис Трети - Обединител" в района на хотел "Тримонциум" в Пловдив.

След това източното платно бе отцепено от полицията, която осигури своебобразен коридор и протестиращите поеха организирано в посока към кръстовището на Тунела.

Недоволните граждани издигнаха лозунги срещу енергомонополистите, които прерастнаха и срещу цялата политическа класа, съобщава Радио Пловдив. С възгласи „Бойко си отиде, чакаме и вас" протестното шествие продължи без изблици на насилие.

Шествието премина по обратния път и приключи мирно пред Централна поща.

Протестиращите и присъединилите се към тях обикновени минувачи спонтанно аплодираха охраняващите ги полицаи, след което се разотидоха.

По-рано на обичайното събиране в 17.00 часа пред централата на ЕВН в Пловдив дойдоха около 100 души. Охранявани от полиция и жандармерия, те преминаха по Главната улица и се събраха на митинг на площад Централен.

Той протече със скандирания „Мафия" по адрес на австрийското енергийно дружество.

Хората повториха исканията си от предишните дни за проверки на сметките и ревизия на монополите, отнемане на лицензи.

На протеста в подкрепа на правителството и премиера Бойко Борисов, организиран в чрез фейсбук и насрочен за 17.00 часа на площад „Централен" в Пловдив дойдоха само репортери и полицаи.

Митинг така и не се състоя. На площада не се появи и представилият се за организатор Георги Петков. Той уверяваше, че инициативата в социалната мрежа е подкрепена от над 500 души, а основното искане на протеста е оттегляне на оставката на премиера Бойко Борисов, както и продължаване на преговорите по исканията за цената на тока.