Тежка катастрофа между микробус с турска и автобус със сръбска регистрация е станала рано тази сутрин на път Е80 между Любимец и Свиленград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Всички седем пътници от микробуса са починали на място, съобщиха от МИС. Загиналите са турски граждани, сред които има и две момчета - на 11 и на 17 години.

Ранените са двама - шофьорът на автобуса е настанен в МБАЛ-Хасково, 23-годишно момиче е откарано в Спешна медицинска помощ - Свиленград.
Двамата пострадали са с фрактура на долните крайници, допълниха от МИС.

Жертвите са гастарбайтери и са пътували към Турция, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Хасково Нина Николова. Телата на жертвите вече са идентифицирани.

По информация на БНР загиналите са пътували в микробус с немска регистрация. Те са били работници в Германия и са пътували към Турция.

Екипи на Министерството на извънредните ситуации от Хасково и на МВР са извадили телата на жертвите и пострадалите.

Малко след 15:00 ч. движението в участъка беше възстановено.

Сигналът за тежката катастрофа е получен на телефона 112 в 05.58 ч. тази сутрин.

Неправилно изпреварване, предприето от шофьора на микробуса, е причина за инцидента, допълват от МВР. Микробусът марка "Фолгсваген" е предприел неправилната маневра и се е сблъскал челно в идващия насреща сръбски автобус.

Участък на мястото на катастрофата в момента е отцепен от екипи на пътна полиция. Движението се пренасочва през стария път Любимец - Свиленград. Работата по случая продължава.

В спасителната акция участват 2 пожарни автомобила, четири линейки на Бърза помощ и пътна полиция.

Спокойна е обстановката на мястото на катастрофата. Единствено разхвърляни одеяла и дрехи край пътя подсказват за днешната трагедия. Шофьорската кабина на автобуса е напълно премазана. В момента на мястото на инцидента са експерти на фирмата-превозвач "Argus tour".