748 глоби за 14 450 лв. са връчени само за първите два дни, в които работи системата за административно-наказателна дейност на граничните пунктове на "Дунав мост", съобщи БНР.

17 920 лева са постъпили в бюджета от 13-о гише на границата между България и Румъния за два дни. Това стана ясно днес, когато началниците на Гранична полиция и Пътен контрол демонстрираха как работи системата за административно-наказателна отговорност на Дунав мост.

Освен глобите, на 21 шофьори е наложена принудителна административна мярка с отнемане на свидетелството за управление или снемане на регистрационните табели на превозните средства.

Особеност на граничния пункт "Дунав мост" е, че проверките на изход от България се осъществяват на територията на Румъния. Там важат същите правила за българските водачи, каза комисар Димитър Чорбаджиев.

"На територията на Румъния мерки за административна принуда не се реализират, тъй като няма как, на територията на друга държава, да го извършваме. Ако се наложи на някой гражданин да му бъде отнето свидетелството за управление, той ще бъде върнат на територията на България и тук, съответно, ще се предприемат действията, които предвижда законът".

Само вчера през границата са преминали 2624 камиона, което прави този пункт най-натовареният в страната.

29 акта и 99 електронни фиша за неплатени глоби на "Капитан Андреево" за ден

29 акта и 99 електронни фиша за неплатени глоби на "Капитан Андреево" за ден

Проверени са 150 човека в 75 автомобила