Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да помагат за справяне със зимната обстановка у нас.

От 8.00 часа днес военни от Русе с автомобил с висока проходимост оказват помощ за изтегляне на заседнали в снега автомобили и отстраняване на проблеми в електропреносната мрежа в района на град Две могили.

След 11.00 ч. 12 военнослужещи от Враца с един камион ЗИЛ-131 и моторен трион оказват помощ в разчистването на града.

От обяд 8 военнослужещи от Белене се включиха в разчистването на пътищата от обилния снеговалеж и осигуряване придвижването на аварийни екипи на ЧЕЗ за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа на територията на общината.

Военни разчистват пътищата в Белене

Военни разчистват пътищата в Белене

В общината има проблеми с електрозахранването и водоподаването

По данни на АПИ движението по републиканската пътна мрежа в област Разград е възстановено. Почти всички третокласни пътища са проходими след силния снеговалеж и преспи, които на места са били над 2 метра.

Продължава обработката на пътните настилки и е ограничено преминаването на моторни превозни средства по три третокласни отсечки - път III-4902 от с. Побит камък до с. Острово, път III-206 от с. Студенец до с. Каменар и път III-4904 от кръстовището с общински път "Разград - Дянково" до Северната индустриална зона на Разград. Очаква се до края на деня да бъде пуснато движението и по тези участъци. 27 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътните настилки.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия и да карат със съобразена с пътните условия скорост.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да се намери на интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и на тел. 0700 130 20 в АПИ.