Кръстовището на първокласния път I-3 Бяла - Плевен и третокласния път III-405 Павликени - Свищов не е определено като рисково.

Това е според данните на "Пътна полиция" за участъци с концентрация на пътно-транспортни произшествия, извън урбанизираните територии.

Това се посочва в позиция, разпратена до медиите от АПИ, след като бе презентирано изследване от Института по пътна безопасност, което ще бъде представено в сряда. Позицията си Институтът е направил след катастрофата край Горна Студена от 13 септември, при която загинаха четирима души.

Футболисти са четиримата загинали край Горна Студена

Футболисти са четиримата загинали край Горна Студена

Играели за третодивизионния ФК "Павликени"

От АПИ посочват още, че и в момента продължава досъдебното производство, което установява причините за катастрофата.

"Затова и всякакви изказвания и изследвания от граждански сдружения преди да са се произнесли компетентните институции са спекулативни и некоректни, предвид чувстителността на темата пътна безопасност", посочват от Пътната агенция.

Припомняме, с такава позиция излязоха от агенцията и след катастрофата с автобус, отнела живота на над 20 души, край Своге

От АПИ допълват, че настилката в района на кръстовището е в добро състояние, с необходимите знаци и хоризонтална маркировка. На път I-3 Бяла - Плевен са поставени два знака, указващи наближаване на кръстовище с път без предимство и ограничение на скоростта на пътуващите по първокласния път до 60 км/ч.

На третокласния път III-405 Павликени - Свищов от страната на село Горна Студена е поставен знак "Стоп". Знак "Стоп" има и от страната на село Карайсен, където освен него е поставен и предупредителен знак, че пътуващите наближават кръстовище с път с предимство.

Eжемесечно се премахва и растителността в района на кръстовището.