40 служители на пътната агенция и тол управлението помагат за щетите по пътищата в Карлово. Предприемат мерки за укрепване на пътя между Копривщица и Стрелча, пропаднал от проливните дъждове и наводненията. Предстои подготвянето на документация за обявяване на обществена поръчка на проектиране и извършване на ремонтно-възстановителни работи на отсечката, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Компрометираното трасе по третокласния път обхваща пътния откос и част от платното. Налага се да бъдат възстановени и укрепени близо 60 метра от пътното платно. Очаква се ремонтът да струва около 400 000 лв.

Третокласният път осигурява връзката на Подбалканския път с област Пазарджик и е основна комуникация за жителите на Копривщица с Пазарджишка и Пловдивска област.

Тежката техника се включва в помощ на селата около Карлово

Тежката техника се включва в помощ на селата около Карлово

Започва оглед, за да се прецени разпределението на машините по засегнатите села

Към момента движението в участъка при 21-ви км от път III-606, част от който е отсечката Копривщица - Стрелча, се извършва в една лента. Трасето е обезопасено и сигнализирано с бализи. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание.

Около 40 служители на Националното тол управление и на АПИ помагат в отстраняването на авариите по пътищата в селата в Карловско. Специализирана техника на пътноподдържащите фирми участва в разчистването на щетите след наводнението.