Нови 8 стоманобетонни панели са поставени на Дунав мост при Русе през третата седмица от началото на основния ремонт на съоръжението, отчитат се от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

През същият период са премахнати съществуващите предпазен и изравнителен бетон и тротоари, демонтирани са дилатационни фуги, пътни знаци и осветителни тела. Извършено е и временно окачване на тръби с кабели в участъка.

Заложените дейности за следващите дни за изпълнение на основния ремонт на Дунав мост са реставрация на демонтирания съществуващ пешеходен парапет и демонтаж на съществуващи и монтаж на нови стоманобетонни панели.

Припомняме, че ремонтът започна на 10-и юли, в отсечка с дължина около 200 м в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и движението преминава регулирано в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи и се регулира от сигналисти. Строителните дейности се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря.

Агенция "Пътна инфраструктура" се извинява на шофьорите и на гражданите на град Русе, през чиято територия преминава транзитният трафик за Дунав мост, за причиненото неудобство.

Ремонтът на Дунав мост при Русе започва на 10 юли

Ремонтът на Дунав мост при Русе започва на 10 юли

Стойността на договора е 44 877 228,68 лв. и се изпълнява от ДЗЗД "Дунав мост"