Два автомобила и градски автобус катастрофираха в град Враца. Водачът на рейса е дал положителна проба за "бензодиазепин", за което е задържан и със съставен акт. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.

Вчера около 10.30 ч. полицейски екип е бил изпратен по сигнал за катастрофа във Враца между три превозни средства. Автомобилите са, както следва: "Ауди А4", управлявана от 72-годишен жител на град Мездра; "Фолксваген Пасат", управляван от 53-годишен врачанин; и градски автобус "Голден Драгон", управляван от 60-годишен мъж от село Згориград.

Водачът на колата "Ауди А4" е бил ранен и транспортиран до ЦСМП Враца с линейка. Той е настанен с комоцио и контузна рана на главата. Спътничката в този автомобил, И. С., която се е возила на предна дясна седалка също е посетила ЦСМП Враца със свой превоз, като е настанена с натъртвания в лявата част на тялото, без опасност за живота.

Щетите по случая са в процес на изясняване. Засега се смята, че катастрофата е причинена от навлизане в лентата за насрещно движение от водача на "Ауди А4".

Водачите са проверени за алкохол и наркотици с техническо средство, като пробата за наркотици на водача на автобуса е положителна за "бензодиазепин". Съставен му е АУАН и е издаден талон за медицинско изследване, като е конвоиран до ЦСМП Враца. Взета е кръвна проба за лабораторно изследване.

60-годишният шофьор е задържан и по случая е образувано бързо производство.

Водач на лека кола загина при удар с празен бензиновоз край Мездра

Водач на лека кола загина при удар с празен бензиновоз край Мездра

Шофьорът на цистерната е дал положителна проба за наркотици заради употреба на бензодиазепин