Локомотив е аварирал на ж.п. гара "Лозарево", община Сунгурларе, съобщават от Областна администрация-Бургас. Машината е от състава на влака, пътуващ по направлението Варна - Пловдив. Пострадали пътници няма, уверяват от управата.

Авариралият локомотив ще бъде подменен с друг, който вече е насочен към мястото.

Снегонавявания и преспи спряха влакове

Снегонавявания и преспи спряха влакове

Не се движат влаковете по два участъка

Представители на БДЖ са уверили областния управител, че пътниците от влака с авариралия локомотив ще получат топли напитки.

По информация на служителите на железопътния превозвач се очаква най-късно до 16.30 часа авариралият локомотив да бъде изтеглен на гарата в Карнобат.

Междувременно, от Национална компания "Железопътна инфраструктура" съобщиха, че движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия. Метеорологичната обстановка в страната остава усложнена.

Движението в междугарието Добрич север - Кардам е възстановено в 15.45 часа.

От НКЖИ уверяват, че железопътната инфраструктура е под непрекъснато наблюдение, а аварийните екипи на компанията са готови да реагират своевременно.

От компанията съветват пътниците да се обръщат за най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.

Влаковете от и за Русе пътуват с голямо закъснение - от 30 до 90 минути. Това съобщи БТА, позовавайки се на информация от Централната жп гара в града.

С най-голямо закъснение се движи влакът от Варна за Русе - 210 минути. По разписание влакът е трябвало да пристигне в 13.12 часа.