Спряно е движението на влаковете по два участъка от железопътната мрежа на страната, съобщават от Национална агенция "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Поради надвиснали клони над контактната мрежа е прекъснато движението в участъка от подбалканската жп линия между Шивачево и Гавраилово. В момента аварийни екипи работят, за да отстранят проблема.

Поради снегонавявания и преспи не се движат влаковете и в участъка Добрич север - Кардам.

Информацията е към 11.00 часа. 

От железопътната компания уточняват, че поради усложнената метеорологична обстановка движението на влаковете в страната се осъществява при тежки зимни условия. От НКЖИ предупреждават, че са възможни закъснения, особено при пътуването на композициите на дълги разстояния.

Роторен снегорин и друга техника на НКЖИ почистват участъци от железопътната инфраструктура с обилен снеговалеж. Аварийните екипи на компанията реагират своевременно.

От компанията обръщат внимание на пътниците, че поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, най-точна информация за движението на влаковете може да се получава от гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.