Жителите на Кърджали, Момчилград и 34 села остават на сухо заради поредната авария на магистрален водопровод. Чешмите пресъхнали още в 8.00 часа сутринта. От водоснабдителното дружество уверяват, че водата ще потече към 20.00 часа, съобщава БГНЕС.

Проблемът отново е възникнал в района на село Ненково, където неведнъж през последните години водопроводът пропада и се къса. Авариите и спирането на водата зачестяват както заради остарялата мрежа, така и след старта на изграждането на водния цикъл в Кърджали.

В началото на месеца магистралният водопровод в района на пазара се скъса при изкопни работи и целият град остана без питейна вода. Оказало се, че вината не е в работниците, а в тези, които заравняват терените край левия бряг на река Арда. Там започнаха работите по третия етап на парка „Арпезос Север". Багер бе откъснал главната тръба, захранваща с питейна вода целия град.

През февруари регионалният министър Десислава Терзиева инспектира рисковия участък на магистралния водопровод в квартал „Боровец". За ремонта му правителството осигури 400 000 лева. Очакват се още толкова средства за реновирането на тръбата, снабдяваща с вода над 50 000 домакинства.