Наложително е да се спре движението под мостовото съоръжение на Околовръстното шосе на София в посока кв. "Младост". Това заяви кметът на София Васил Терзиев пред журналисти, предаде БТА.

Малко по-рано днес Столична община съобщи, че аварийно е затворена част от детелината на бул. "България" и Столичен Околовръстен път. От 00:00 часа на 31 май ще бъде спряно движението като е направена съответната организация на движението, на градския транспорт и на целия трафик.

Терзиев обясни, че преди два дни са получени сигнали от граждани, след което е възложен бърз технически анализ. Днес е получен този анализ и според него е наложително да се спре движението под конструкцията.

По думите на кмета експерти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) са казали, че има сериозен проблем. Участъкът трябва да се затвори, да се направи още по-подробно обследване и да се направи план за реконструкция на базата на това, което излезе от обследването.

В момента се работи по организация на движението. Очаква се през следващите дни, обясни Васил Терзиев, да стане готов проектът и веднага да бъде изпратен на Столичната дирекция на вътрешните работи за съгласуване.

Около 45 дни ще отнеме детайлното обследване на мостовото съоръжение, след което ще започне реконструкцията му според Иван Василев, заместник-кмет с направление "Финанси и здравеопазване" и временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по "Обществено строителство".

На 28 май временно се спря и движение по надлезът на Софийския околовръстен път на бул. "България" до кв. "Бояна" с цел безопасност. Движението ще се извършва през пътния възел кв. "Бояна" - Околовръстен път. 

Единствената незадръстена столична улица в бурята - Патриарха

Единствената незадръстена столична улица в бурята - Патриарха

За момента няма бедстващи хора след вчерашната буря