Няма нарушение на лекари или медицински сестри в болницата в Благоевград по случая с новороденото бебе, което беше прието с жълтеница, но изписано със счупен крак, съобщава Нова телевизия.

Това показват първоначалните резултати от проведената вътрешна проверка.

Директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев цитира документ от болница "Пирогов", където на детето беше поставена шина. В него се отбелязва, че фрактурата е с давност около една седмица.

Митев обясни, че това означава, че травмата може да е получена и докато бебето е било още вкъщи. По негови думи е възможно при приема в благоевградската болница лекарите да не са я забелязали, тъй като фрактурата е била без разместване на костта.

В благоевградската болница приеха бебе със жълтеница и го изписаха със счупен крак

В благоевградската болница приеха бебе със жълтеница и го изписаха със счупен крак

Предстои прокуратурата да се задейства по случая

Той бе категоричен, че е изключено някой от персонала да хвърля или пуска детето.

Възможно е по някакъв начин вкъщи да е станала фрактурата, при повиване или при нещо друго, със съвсем малко движение, предположи медикът.

Той даде и друга възможна хипотеза. "Вродени заболявания с ендемичен район Симитли. При тези заболявания се случва спонтанна фрактура, тоест без някакво сериозно външно вмешателство костта просто се чупи. Това също ще го проверим", увери д-р Митев.