Русенският щаб за координация на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при екстремни зимни условия реши да остане в сила бедственото положение в областта. \

Аргумент против отмяната на бедственото положение на територията на община Русе е тъй като все още централните пътни артерии в града не са достатъчно добре почистени.
 

Това съобщи областният управител Мария Димова, която свика заседание на щаба, за да бъде направен анализ на обстановката в района.
На заседанието е констатирано, че републиканската пътна мрежа в областта е проходима при зимни условия; до всички населени места в областта има достъп.

Областният управител е инспектирал третокласната и четвъртокласната пътна мрежа в областта и дава добра оценка на предприетите мерки за нейното почистване. Създадена е организация за почистването на бул. "България", който поема в Русе международния трафик от Дунав мост.
Обстановката постепенно се нормализира, но все още не е отменено бедственото положение в община Сливо поле и Ветово, където днес не се провеждаха учебни занятия.
Утре предстои разширено заседание на щаба с кметовете на общини, на което отново ще бъде разгледан въпросът за отмяна на бедственото положение.

Припомняме, в област Русе бяха едни от първите общини, които обявиха бедствено положение. Същото се отнася и до самия областен град, където с транспорта имаха проблеми още първия ден на снеговалежа.

Днес русенският кмет Божидар Йотов заяви, че ще прекрати договора с фирмата-концесионер по почистването „Русе пъблик сървиз".

Продължава "бедственото положение" и в областта Добрич, както и в община Руен, област Бургас, съобщиха от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии /МДПБА/.