emaxpress
Мъж оцеля по чудо при катастрофа, станала тази нощ в София. Автомобил от луксозната марка „Бентли" изхвърчал от Околовръстното и разбил две мантинели по пътя си, съобщава БиТиВи.

Късно снощи „Бентлито" се движело по Околовръстното в посока центъра, като малко преди кръстовището с бул. „Черни връх" шофьорът загубил управление над автомобила. Колата поднесла, след което се врязала в мантинелата на кръговото движение и продължила с висока скорост през тревата. Впоследствие разбила още една мантинела, пресякла пътното платно и се ударила в отсрещния бордюр.

Като по чудо колата не паднала от надлеза, а 38-годишният шофьор останал жив. Той е откаран е във ВМА със съмнения за счупени крайници, но в съзнание. Освен смазаното „Бентли" на мястото на катастрофата имало и още няколко скъпи автомобила.

Кръстовището на „Черни връх" и Околовръстното се очертава като новата кървава точка в София. От откриването през пролетта на мястото вече има един загинал моторист и още няколко катастрофи.

Една от причините за честите инциденти е, че новата отсечка се ползва като писта за нощни гонки и "състезателите" често пропускат завоя.