Близо 130 снегорина почистват пътните настилки в районите със снеговалеж, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".

Сняг вали в областите Благоевград, Кюстендил, Ловеч, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Пазарджик, Перник и Шумен.

През проходите "Троянски" и "Рожен" е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Обилен сняг вали, а вятърът се усилва на прохода "Шипка", което е предпоставка за затваряне на прохода. Към момента такова обаче не се предвижда. 7 машини работят на място, а пътят е проходим при зимни условия, но шофьорите да бъдат внимателни, призовава управителят на пътноподдържащата фирма Йонко Иванов.

АПИ отново апелира шофьорите да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Приоритет остават автомагистралите, първокласните и второкласните пътища, както и проходите между Северна и Южна България.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Жълт код за сняг и виелици за цяла България

Жълт код за сняг и виелици за цяла България

Прогноза за времето