Музикантите от духовия оркестър на Добрич поискаха публично извинение от федерацията по бокс заради проваления им празничен концерт на Цветница, съобщи БНР.

По време на изпълненията си пред хотел "България", музикантите са били замеряни с различни тоалетни принадлежности от намиращите се в стаите му спортисти. Сред тях са били сапуни и тоалетни млека.

Оказало се, че „нападателите" са били част от участниците в държавния лично-отборен шампионат по бокс при младежите до 18-годишна възраст, който се провежда в Добрич.

След първата пиеса над оркестъра заваляха различни шишенца, разказа пред радио "Добруджа" председателят на синдикалната организация на духовия оркестър Росица Бояджиева. Тя обясни, че музикантите веднага са отишли до администрацията на хотела, но се оказало, че нито един от ръководителите на младите спортисти не се намира в момента там.

Аз не се сърдя на тези деца, защото те могат да допуснат грешки, но къде са възрастните , които отговарят за тях. Ако беше се случило по-сериозно, кой щеше да носи отговорност за това, попита Бояджиева.

Тя е проучила устава на родната ни федерация по бокс и според нея случилото се тотално се разминава със заложеното в него като цели и морални норми.

С какво беше виновен оркестърът, който прави концерт и на когото публиката се радва, риторично попита музикантката.