Болницата в Раднево е уведомила Здравната каса, че към момента не е в състояние да изпълнява работата си по клинични пътеки. Същото такова писмо е получено и в общината, съобщи bTV.

Пациентите от двете отделения за долекуване трябва да бъдат преместени в Гълъбово, след споразумение между ръководствата на двете общини. Към момента обаче част от тях са все още в Радневската болница.

Част от болногледачките са напуснали заради неизплатени заплати. Все още част от персонала е на работа и се грижи за хората, докато близките им ги приберат.

Никой не иска да оглави болницата в Раднево - грози я закриване

Никой не иска да оглави болницата в Раднево - грози я закриване

Лечебното заведение е затънало в дългове

Храната за пациентите днес е била подсигурена с лични средства от общински съветници. Дотук се стигна след два неуспешни опита да бъде намерен временен управител на здравното заведение.

Вече има двама кандидати за поста. Изборът обаче трябва да бъде направен на извънредна сесия на общинския съвет следващата седмица.

Бившият управител на болницата в Раднево е с мярка "постоянен арест". Срещу нея е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери. Заедно с нея бяха задържани още служителка, отговаряла за работните заплати и шофьор на здравното заведение.

Задълженията на болницата в Раднево вече са между 1,4 млн. лв. и 1,6 млн. лв., част от тях са за заплати и осигуровки.

Директорката на болницата в Раднево присвоила над 200 хил. лв.

Директорката на болницата в Раднево присвоила над 200 хил. лв.

Главната счетоводителка на болницата е под домашен арест

Припомняме, че на 19 февруари стана ясно, че проверяват болницата в Раднево за злоупотреби. 

С обвинения за източване на болницата са четирима души - освен директорът са задържани още секретарката и служебният шофьор, а главната счетоводителка е под домашен арест.