Все още няма решение за общо явяване с ПП-ДБ на местните избори. Това заяви пред БНР Борис Бонев от Спаси София. По думите му разговори за общи приоритети има, но той не вижда никаква причина да съгласува с ПП или ДБ плана за управление на София на "Спаси София".

Ние сме много диалогични и се съобразяваме с желанията на наши потенциални партньори. Ние сме независим, отделен политически субект и от ПП, и от ДБ, и от който и да било друг и имаме пълното право да имаме политики, за които да се борим, независимо дали нашите потенциални партньори ще ги припознаят или не, посочи Бонев.

Той подчерта, че един от потенциалните кандидати за кмет на София е Васил Терзиев. Терзиев е от години съмишленик на "Спаси София". Смятаме, че той е човек, който ако влезе в политиката, би било добре, защото има какво да даде и на София, и на държавата. Но решение кой ще е кандидатът за кмет, под каква форма той ще бъде издигнат и кои ще са участниците в тази кампания - това трябва да бъде взето, само ако има подписано коалиционно споразумение, каквото на този етап няма, уточни Борис Бонев.

Спаси София се прицели в победата на местните избори

Спаси София се прицели в победата на местните избори

Кварталите са основен приоритет за следващите 4 години

За нас би било абсолютно недопустимо и ние няма как да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ, защото ГЕРБ са всичко, което ние не сме. Няма да допуснем и никога не сме допускали да бъдем инструмент на някой друг поясни общинският съветник.

Нашите условия са да няма условия за отношението ни към ГЕРБ, подчерта Бонев. Според него това е партията, която пропилява потенциала на града и те са основният им опонент. Няма да позволим нашият труд, нашите битки да бъдат предадени или продадени, категоричен е той.

При нас няма начало и край на кампанията. Кампанията започва от първия ден след предишните избори. Не сме спирали да бъдем на терен, да предлагаме решения и да се срещаме с граждани. За нас това е естественото състояние, посочи Борис Бонев.

Общинският съветник заяви, че София има нужда от дългосрочна стратегия и мислене. Ако бъде намалено изтичането на средства от порочните обществени поръчки, ще има пари и за детски градини, и за градски транспорт, и за зелени площи, и за улици и тротоари, смята той