На представяне на управленската програма лидерът на Спаси София постави за цел изборна победа още на първи тур и курс към осезаема модернизация на кварталите на София. Това съобщиха от пресцентъра на Спаси София.

По думите на общинския съветник Борис Бонев организацията е готова да очарова столичани. Казваме стига на това София да е личен банкомат на малцина. София ще бъде град за всички!, посочи той.

От Спаси София подчертаха, че кварталите са основен приоритет за следващите 4 години. Градските активисти представиха конкретни проекти за благоустрояване и подобряване на средата в столицата.

Амбицирани сме да заменим сегашната работа на парче с цялостна визия и мащабни инвестиции в превръщането на междублоковите пространства в зелени оазиси. Освен ремонт на зелената система, алеите и осветлението, ще има и модерни детски и спортни площадки, както и места за съседски активности. Имаме и план за финансирането на проектите, като целта е всяка година да се изграждат по няколко такива парка, обясни арх. Иван Караджов.

Инж. Кристиян Христов пък представи мерки за облекчаване на трафика и решаване на проблема с паркирането. Той подчерта, че са набелязани над 20 терена за изграждане на монтажни паркинги в Люлин, Младост, Овча купел, Подуяне. По думите му те ще се финансират с приходите от платеното паркиране на ЦГМ.

Спаси София и ПП/ДБ обсъждат общи листи за местните избори

Спаси София и ПП/ДБ обсъждат общи листи за местните избори

ГЕРБ ще опитва да вкара клин между формациите, за да запазят схемите, смята Бонев

Друга основна цел на Спаси София е честното и прозрачно управление в обществен интерес. Това включва не само реформи на ключови общински дружества и спиране на течовете, но и връщане на природните дадености на София обратно на столичани, поясни адв. Христо Копаранов.

Борис Бонев изрази увереност, че Спаси София ще е в основата на бъдещето управление на града. На нас не ни трябва кампания, за да се срещаме с нашите съграждани, да чуем техните проблеми и да предлагаме решения. Правим го ежедневно и във всеки квартал на града. Софиянци ни познават и знаят, че нас истински ни пука за нашия град, уточни той

По думите му политическата обстановка на национално ниво ще се отрази и на местните избори, но увери софиянци, че управлението на ГЕРБ в София приключва. Той бе категоричен, че Спаси София ще се бори срещу този модел, който изсмуква парите и потенциала на столицата.