"Спаси София" няма да участва в сглобка за София. Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София и вече бивш кандидат за председател на СОС от групата Борис Бонев пред БиТиВи.

Според него има хора в ПП-ДБ, които искат да има сглобка и за София - кои обаче точно Борис Бонев не каза. "Спаси София" няма да участват в съвместно управление с ГЕРБ в Столичния общински съвет. Ако обаче ПП-ДБ направят такава сглобка с формацията на Бойко Борисов, то от "Спаси София" няма да участват в подобно управление и ще бъдат в опозиция.

ПП-ДБ-Спаси София ще издигнат за председател на Столичния общински съвет - Грети Стефанова. Борис Бонев призова партиите в СОС да подкрепят Стефанова, за да отпушат работата на градския парламент.

За премахването на Паметника на Съветската армия, Бонев коментира, че не знае дали всички процедури са запазени. Има институции, които да кажат дали това, което се случва с МОЧА е законно или не. Практика е паметници по този начин да се разчленяват, посочи Бонев.

Мнението на Бонев е, че мястото на Паметника на Съветската армия е в Музея за социалистическото изкуство. Това е паметник, който няма нищо общо с България и има само и единствено пропагандна цел, изтъкна Борис Бонев.

Според тезата му, всички хора, които искат сглобката да се пренесе на местно ниво и влиянието и управлението на ГЕРБ да продължи в София, искат и Паметникът на Съветската армия да бъде премахнат.