Още в началото на преговорите за местните избори на масата беше поставена целта - София да получи бърза модернизация и развитие след местните избори. Нужно е София да бъде спасена от 18-годишното управление на ГЕРБ. През тези години градът ни не навакса, дори изостана от конкурентите си. Това заяви в ефира на БНР общинският съветник Борис Бонев от Спаси София.

По думите му ранното излизане на терена на кампанията цели да покаже, че от обединението са отворени и готови да отговорят на въпросите на хората.

Той посочи, че целта през следващите четири години е да има мащабни инвестиции в столичните квартали. Като други приоритети Борис Бонев изтъкна борбата с корупцията и превръщането на София в зелен и чист град.

Ще инвестираме средствата на София в такива ремонти, които да оправят градската среда от фасада до фасада, а не на кръпки и на парче. Има над 30 терена, които са подходящи за монтажни паркинги. Като за четири години могат да бъдат започнати поне 20 паркинга, а приведени в експлоатация - поне 10, поясни общинският съветник.

Той бе категоричен, че "Спаси София" няма да направи компромис със София. Ако комфортът на националната власт е за сметка на реформите в София, то нашите партньори ще трябва да си търсят друг коалиционен партньор. Не сме се блъскали 14 години с толкова усилия и труд, за да може накрая всичко това да бъде хвърлен в кофата, поясни Бонев.

Борис Бонев сигурен, че Терзиев ще смаже ГЕРБ още на първия тур на местните избори

Борис Бонев сигурен, че Терзиев ще смаже ГЕРБ още на първия тур на местните избори

Бонев настоява за пълно реформаторско мнозинство в Столичния общински съвет

Най-голямата опасност е да спечелим кметското място в София, но да нямаме мнозинство в Столичния общински съвет. Това заяви впоследствие Бонев и пред Нова телевизия.

Най-логичното е, че щом някой е водач на листа, да е и председател на Столичния общински съвет, уточни Бонев, който не каза директно дали би искал да стане председател на градския парламент.

Той посочи, че София не е разделена по проблемите, хората се оплакват от едни и същи проблеми, искат решения и не искат политици, които да ги лъжат.

Борис Бонев е очаквал да има атака спрямо Васил Терзиев заради роднинските връзки на Терзиев с дядо му, който е бил част от Държавна сигурност. Някои хора са разочаровани от това, но трябва да намерят желание в себе си, да намерят сила и да поговорят с Васил Терзиев, призова Бонев. "Нека стрелят, нека атакуват, за да може ние да контраатакуваме, но най-важното е да имаме достатъчно време на терен, за да може хората да дойдат и да разговарят с Васил Терзиев", настоя той.