Върховният административе съд (ВАС) осъди последните 7 години на управление на Йорданка Фандъкова. Това заяви пред БНТ общинският съветник Борис Бонев за решението на съда за движението в центъра на София.

Няма генерален план за управление на движението, по думите му. Най-сетне имаме присъда как се управляваше София от Йорданка Фандъкова, отчете той. Нереализирани политици хвърлили държавата в хаос, по думите му.

Съдът не казва да се върне старата организация на движението, според Бонев. И предишната организация на движението в центъра на София е незаконен, по думите му. Тя е от 2019, когато също е нямало генерален план за управление на движението в столицата.

Замерянето с документи за колите по Патриарха продължава

Замерянето с документи за колите по Патриарха продължава

Прошко Прошко към Васи Терзиев: "Вие сте подведен."

Той се опасява, че може да се стигне до там, че последната законна организация на движението в центъра е от времето, когато по бул. "Витоша" имаше трамваи. Бонев разбира проблемите на живущите в центъра, че няма изградени паркинги. Подготвяме нова реформа за паркирането, отчете съветникът. Работи се за 3 подземни паркинги в центъра на София. 17 години ГЕРБ не решиха проблема с паркирането, категоричен е Бонев. Ако нечия оставка трябва да се иска за движението в София е тази на Йорданка Фандъкова като депутат, смята той.

Васил Терзиев не е насаден на ничии пачи яйца, защити се съветникът. Движението се успокоило след новата организация, според Борис Бонев. Той се закани да работи за следващото поколение, а не за следващите избори. Организацията на движението струва 500 000 лева. Съдебната система е овладяна от ГЕРБ и ДПС, убеден е Бонев. Минно поле са оставили от ГЕРБ, отсече той.

Протест отново затвори движението по "Фритьоф Нансен" в София

Протест отново затвори движението по "Фритьоф Нансен" в София

Освен че са незаконни, промените са и неправилно решени