Премиерът Борисов кацна директно в Пловдив на връщане след участието си в Мюнхенската конференция по сигурността, за да се запознае лично и на място със ситуацията около инцидента с товарния влак.

Цистерните от дерайлиралата тази сутрин композиция в района на гара Пловдив вече са изтеглени на достатъчно разстояние от района на гарата. Двата локомотива от композицията също са изправени и стабилизирани и предстои съвсем скоро да бъдат изтеглени на безопасно разстояние от гара Пловдив.

Локомотивът от Хитрино водил дерайлиралия влак в Пловдив

Локомотивът от Хитрино водил дерайлиралия влак в Пловдив

Влакът се е движил с 35 км/ч

Това докладваха на министър-председателя областният управител на Пловдив Здравко Димитров и директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков, съобщи правителствената пресслужба.

Димитров информира премиера, че категорично няма изтичане на газ както по време на инцидента, така и след него. От 7.30 ч. сутринта на всеки кръгъл час за действията на всички държавни институции, които са работили на мястото на аварията.

Разследването на случая е поето от следователите от Националната следствена служба и се извършват всички необходими процесуално-следствени действия.