Ученици се сбиха в професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии "Проф. д-р Георги Павлов" в София, предаде БГНЕС. Спречкването между осмокласник и деветокласничка прати момичето в "Пирогов". Тя ще остане там под наблюдение за 3 дни.

Бащата на пострадалото момиче разказа, че това е трети инцидент с дъщеря му. 

"При разговора ми с нея разбрах, че момчето е имало спречкване с нейна приятелка. Тя се е притекла на помощ. Последвал ъперкът в корема, след което паднала на земята и била изритана с крак в корема", обясни той.

16-годишен ученик е с комоцио след бой в училищен двор

16-годишен ученик е с комоцио след бой в училищен двор

Набит е от по-големи момчета от друго училище

От своя страна директорът на гимназията Нели Стоянова посочи, че за първи път откакто е на този пост се стига до викане на линейка. По нейни думи инцидентът е станал преди началото на 5-я час във фоайето, където се намират класната стая и кабинетът на медицинската сестра.

"Учителката чува шума, излиза от стаята и вижда момичето, което е паднало във фоайето. На място е извикана и медицинската сестра, която веднага е извикала бърза помощ, защото се е притеснила момичето да няма разкъсвания. По това време бях в час. Оставих учениците и отидох да видя ученичката. Тя вече беше в медицинския кабинет, където се беше превила, но беше контактна", разказа Стоянова.

Пристигналият на мястото полицейски екип е разпитал очевидци на инцидента, както и осмокласника, за когото директорката разказа, че е повтарял 7 клас и за първа година е в нейната гимназия.

Седмокласник от Луковит е с имплант в окото след бой в училище

Седмокласник от Луковит е с имплант в окото след бой в училище

Спречкал се с десетокласник заради игра на футбол

Стоянова посочи, че момчето неколкократно е ставало свидетел на побои и скандали между родителите си, като вече живее само с майка си.

Тя увери, че ученикът ще получи наказание, което ще определи педагогическият съвет. Стоянова отказа да коментира дали ще бъде изключен от училището, но изрази мнение, че проблемът няма да се реши по този начин.

По информация на "Пирогов" момичето се възстановява в детска противошокова зала. Към момента деветокласничката е в стабилно състояние без опасност за живота.

Бой между ученички завърши в болницата

Бой между ученички завърши в болницата

16-годишно момиче пострада, друго избяга от полицията