Следобедната буря в Ловешко нанесе множество щети - паднали дървета, прекъснато електричество и затворени пътища.

В Ловеч за около 40 минути са паднали 28 литра на кв. метър дъжд, което е три пъти над нормата, съобщи за БТА инж. Мартин Мачев, директор на Националния институт по метеорология и хидрология - филиал Плевен.

По думите му в града е имало и лека градушка - около 4 мм, както и силни пориви на вятъра - над 16 метра в секунда, в периода между 17 и 18 часа.

От Областната дирекция на МВР съобщават, че главният път София - Варна е затворен за движение в едната лента в района на селата Сопот и Микре заради паднали дървета.

Подадени са много сигнали за паднали дървета и на различни места в Ловеч, както и за електрически стълб. Наводнени са булеварди и улици. В село Радювене е отнесен и покрив на къща. 

От електроразпределителното дружество информират за прекъснато електроподаване в различни населени места в общините Ловеч, Тетевен, Троян, Угърчин и Ябланица. В областния град електричеството също е било прекъснато за малко. 

Заместник областният управител на Ловеч Нели Читинова посочи, че в региона има прекъснати 13 електропровода, а заради паднали дървета е затворен пътят Ловеч - Микре. 

Градушка колкото юмрук удари Асеновградско
Обновена

Градушка колкото юмрук удари Асеновградско

Над 15 земеделски производители са пострадали