Най-новите обитатели на зоопарка в Стара Загора са две малки черни пантери и един леопард. Черните пантери са мъжка и женска, а леопардът - с познатата оранжева и петниста окраска, е дама. Те са на около 5-месечна възраст и са игриви, но и все още срамежливи. Животните са пристигнали от Словакия и все още се адаптират към новия си дом.

Скоро ще бъде обявена инициатива за избор на имена на бебетата.

Д-р Ивелина Илиева, ръководител на зоопарка, споделя, че са изключително щастливи, че обогатяват животинските видове. Тя не изпуска момента да напомни на посетителите на зоопарка да не вдигат прекалено силен шум, когато са близо до тях или другите ни обитатели. "Добрата новина е, че все по-рядко хората пренебрегват забраната за хранене на животните. Случаите драстично намаляха, което може само да ни радва", допълва тя.

Малките големи котки се чувстват добре, но още са в период на опознаване на заобикалящата ги среда.

Снимка 590288

Източник: Общ. Стара Загора

В зоопарка има и други бебета животни - маймунка и нутрия. През август месец от зоопарка се похвалиха и с двойка кенгуру.

В момента тече процедурата за оборудване на образователния център на Зоопарка. По този начин мястото ще бъде не само атрактивно за разходки, но и за получаване на интересни и полезни знания, особено от децата.

През ноември старозагорската зооградина ще бъде домакин на Годишно общо събрание на Българската асоциация на зоопарковете и аквариумите.

Зоопаркът в Стара Загора се сдоби с нови обитатели

Зоопаркът в Стара Загора се сдоби с нови обитатели

Родили са се три еленчета лопатари