От парламентарната група на "БСП за България" настояват прокуратурата, ако установи, че има нарушения на строежа, да накаже виновниците за сутрешното свлачище в столичния квартал "Овча купел", при което автомобил и част от оградата на строителен обект пропаднаха в изкопа.

Затова се обявиха депутатът от БСП Георги Свиленски и общинският съветник Николай Николов на брифинг на място край строителния изкоп, който погълна автомобил тази сутрин и е на застрашително малко отстояние от 9-етежан жилищна кооперация.

Свиленски припомни, че инцидента е станал рано тази сутрин в законен или незаконен строеж и вече шест часа наблюдаваме "много голямо безхаберие на Столична община и другите държавни институции".

Кола падна в изкоп в столичния квартал "Овча купел"
Обновена

Кола падна в изкоп в столичния квартал "Овча купел"

На метри от свлачището има 9-етажен жилищен блок

Никой от живущите не разбра кой е представителят на ДНСК и кой е легитимният представил на общината. Изваждането на автомобила беше опит за прикриване на доказателствата при произшествието, обясни той.

Той призова прокуратурата, ако счете, че има някакво нарушение на строежа или при укрепването на строежа, да накажат виновниците.

На въпрос какви мерки трябва да се вземат оттук нататък, червеният депутат обясни, че трябва да се опише инцидентът, да се пристъпи към укрепителните действия и да се предприемат адекватни укрепителни и управленски действия.

Свиленски добави, че за щастие не се е случил трагичен инцидент, при който да има пострадали или загинали хора.

Общинският съветник от БСП Николай Николов коментира, че на вчерашния празник на район "Овча купел" от червената партия са обяснявали на кмета на столичния район, че при полагането на бетона имало проблем и целия блок се е тресял. Тя обаче им отговорила, че нямало никакви проблеми, но по думите му днес сме свидетели на последствията от инцидента.