Четирима са откарани в болница и един водач е задържан след катастрофа между три коли по главния път в района на село Върхари, област Кърджали. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.

Вчера около 8.45 ч. 24-годишен шофьор с лек автомобил "БМВ" при прибиране в своята пътна лента е блъснал движещ се пред него "Фолксваген", който вследствие на удара навлязъл в насрещната лента и се ударил в "Мерцедес".

45-годишната водачка на "Фолксваген", двете пътуващи с нея момичета на 7 и 17, както и 13-годишен в колата "Мерцедес" са транспортирани от екипи на Центъра за спешна помощ в кърджалийската болница. Трима от тях са настанени за лечение, а непълнолетното момиче е било транспортирано в пловдивска клиника.

Движението в района за няколко часа е било пренасочвано през Момчилград и село Градинка. Извършен е оглед от дежурен екип от РУ-Момчилград. Тестовете за алкохол и наркотици на водачите са отрицателни. Установено е, че лекият автомобил "БМВ" е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка "Гражданска отговорност". Водачът му е задържан за срок до 24 часа.

Група на "Охранителна полиция" и разследващ полицай продължават работата по случая.

Катастрофа затвори тунел "Люлин"

Катастрофа затвори тунел "Люлин"

Няма информация за тежко пострадали