Данъчните инспектори в Русе санкционираха транспортна фирма заради нерегламентиран превоз на пътници, без да им издава билет, предаде БНТ.

Приходите от продажбата постъпвали директно при работодателя.

От Приходната агенция предупреждават, че много от русенските превозвачи могат да останат без лиценз, тъй като не са платили дори декларираните си данъци.

Инспектор на НАП е пътувал като таен клиент по линията Русе-Тетово. Той обаче не е получил билет. Оказало се, че микробусът нямал дори фискално устройство.

Данъчните разкриха нелегални превози от София до Перник

Данъчните разкриха нелегални превози от София до Перник

Пътниците плащали по 3 лв., но не получавали касова бележка

От НАП - Русе съобщават, че за нарушението е издадена заповед за налагане на принудителната административна мярка "запечатване на търговски обект" за срок до 1 месец.

При последвалата проверка на Автомобилната администрация било установено, че неизрядният шофьор няма и необходимата категория, за да управлява микробуса.

От фирмата превозвач обясняват, че причината е повреда в титулярния автобус. Затова те са изпратили друг по линията, за да не останат пътниците без транспорт.

Случаят обаче не е единичен. Десетки русенски превозвачи не са платили данъчните си декларации и задължителните осигурителни вноски. За да не се стигне до прекратяването на дейността им, НАП обсъжда със собствениците на транспортните фирми варианта да разсрочат и погасят дълговете си.

НАП с акция в Кърджали срещу нелегалните превози за чужбина

НАП с акция в Кърджали срещу нелегалните превози за чужбина

Собствениците на 5 микробуса ще бъдат глобени