Дъждът увреди улици и тротоари във Враца и в други населени места от общината. Там дъждът достигна до 105 л/кв. м, съобщи БНР. Обявено е частично бедствено положение.

Най-засегнат от интензивните валежи във Враца е квартал "Бистрец", където улиците са разкопани след приключилия воден цикъл.

41 сигнала за наводнения в Благоевград

41 сигнала за наводнения в Благоевград

Липсата на колектори за отвеждане на дъждовните води е довело до препълване на канализацията

Обилната дъждовна вода е отнесла част от инертните материали, с които са запълнени изкопите.

Почти метър са дълбоки самообразувалите се канали, които се изливат успоредно на бордюрите. На много места в тях частично са пропаднали паркирани автомобили.

6 екипа реагират на сигнали в бурята в София

6 екипа реагират на сигнали в бурята в София

Затруднено е движението по трамвайна линия №6 на бул."Ген. Н. Жеков"

Проходът "Петрохан" е затворен заради паднали камъни

Временно движението по пътя София - Монтана в участъка Бързия - Гинци, при км 59 е ограничено заради падналата скална маса и наводнен пътен участък. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", пропускат се само движещите се към Монтана превозни средства, а движението към София е отклонено.

Свлачища и паднали камъни има и в област Смолян. Ако дъждовете продължат, има опасност от пропадане на пътя Смолян - Девин. 

Част от платното на пътя Батак - Доспат е пропаднало, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението не е спряно, но шофьорите трябва да преминават през км. 173 (преди м. Картела) с повишено внимание. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци

По информация на БНТ малки свлачища и наводнени дерета има в общините Баните и Рудозем. Там вече е ангажирана наличната техника и се работи по разчистването на улици в селата Чепинци и Бяла река, където е паднала скална маса. В село Бяла Река има скъсан периферен водопровод и в момента аварията се отстранява.

Река Елховска е вдигнала нивото си, подкопала е скат над улица в квартал Геоложки в Рудозем, което е наложило затваряне на част от пътното платно.

"Най-притеснителното е, че нивото на реките е доста високо от много обилния дъжд снощи. Това, което виждаме на първо четене, е че голяма част от подпорните стени покрай една от улиците в града са сериозно подкопани като единият от скатовете е подкопан доста, а пък в селата в повечето населени места имаме много свлечени скатове, затворени части от улици, където сме изпратили още от сутринта машини да работят", каза Румен Пехливанов, кмет на Община Рудозем.

В Пловдив авария в подстанция на системния енергиен оператор остави без ток централната градска част за повече от 3 часа.

​За днес е обявен код оранжев за обилни дъждове в осем области в страната.