Десети ден продължава издирването на 17-годишната Ивана от Дупница, съобщава БНР.

Досега от момичето няма следа.

Над 100 полицаи, жандармеристи, планински спасители и горски работници ще бъдат на терен.

В търсенето ще се включат и доброволци, които се организират в издирването по поречието на река Джерман.

Предвижда се търсенето да бъде основно в района на моста над реката, където Ивана е била засечена последно от камерите. Периметърът там е много голям и е с гъста трева и бодливи храсти.

Кметът на Дупница поиска радиомълчание за Ивана

Кметът на Дупница поиска радиомълчание за Ивана

Версията отвличане трябва да се разглежда сериозно, според Първан Дангов

Организаторите на инициативата споделят, че има много хълмчета и дерета. В района има десетки изоставени къщи, които ще бъдат проверени. Въпреки че някои от местностите и обектите са проверявани по няколко пъти, все още няма резултат.

При тунела на главен път Е-79 беше открито якето на момичето. Раницата пък е била оставена на класната ѝ ръководителка в Гимназията по хранително-вкусови и химически технологии.

Припомняме, 17-годишната Ивана е в неизвестност от 23 февруари, когато родителите ѝ подадоха сигнал, че не се е върнала от училище. Стана ясно, че е напуснала учебните часова малко по-рано.

В Дупница се разгоря и сериозна дискусия дали става въпрос за агресия и тормоз от страна на съученици на Ивана. Това твърдение обаче бе отхвърлено както от класния ръководител на момичето, така и от негови връстници.

Издирването на 17-годишната Ивана се разширява и към Перник

Издирването на 17-годишната Ивана се разширява и към Перник

Осми ден момичето е в неизвестност