Кметът на Дупница Първан Дангов поиска радиомълчание по случая Ивана. Пред Нова телевизия Дангов обясни, че е очевидно, че след като толкова дни Иван не е намерена, това няма да стане и в следващите дни. Според него ангажирането на толкова държавен ресурс в издирването в околностите на Дупница няма да даде резултат, тъй като разследването трябва да се съсредоточи по други линии.

Дангов заяви и че преди два дни е говорил и с премиера Николай Денков по случая, но той му е прехвърлил отговорността. Но какво да направя, като родителите на Ивана ме попитаха лично в кабинета ми дали ще намеря детето, обясни Дангов за акцията. Не даде обаче повече обяснения и коментар дали има смисъл според него издирването да продължи по този начин, както досега. Посочи веднага след това, че "ние трябва да започнем да говорим сериозно за проблема с нашите деца". 

В отговор на въпрос обаче Първан Дангов заяви, че версията за отвличане би трябвало да се възприема сериозно. 

Издирването на 17-годишната Ивана се разширява и към Перник

Издирването на 17-годишната Ивана се разширява и към Перник

Осми ден момичето е в неизвестност

Припомняме, 17-годишното момиче е в неизвестност от 23 февруари, когато родителите й подадоха сигнал, че не се е върнала от училище. Стана ясно, че е напуснала учебните часова малко по-рано и е оставила багажа и телефона си там. Вече седмица полиция и доброволци издирват, включително с кучета и техника, Ивана в околностите на Дупница, но бе открито единствено якето й

В Дупница се разгоря и сериозна дискусия дали става въпрос за агресия и тормоз от страна на съученици на Ивана, което бе отхвърлено обаче както от класния ръководител на детето, така и от негови връстници.