32 сигнала за наводнени улици и подлези са подадени към 19 часа в сряда в спасително-аварийното звено към Столичната община. С отводняването са ангажирани четири екипа, поясни пред БНР ръководителят на звеното Красимир Димитров.

Имаме по-сериозни сигнали по булевард "България", на "Владимир Вазов" и на "Цар Борис III". За момента нямаме непроходими пътища, нарушена пътна инфраструктура. На места, където е по-проливен дъждът, не поемат така бързо дъждоприемните шахти.

От сутринта в столицата са станали десетки катастрофи, уточниха от КАТ. Три са по-тежките инциденти, при един от които загина 53-годишна жена.

Подлезът между булевардите "България" и "Тодор Каблешков" беше наводнен, но вече е почистен, информира директорът на инспектората Веска Георгиева.

По-рано през деня водата излезе от коритото в дерето на улица "Планинец" и потече по "Цар Борис III", но проблемът бил решен, увериха от Столична община.

Има завирявания на булевард "Панчо Владигеров" в тунела, където продължават отводнителните дейности. Разпоредено е още тази сутрин на фирмите да се мете постоянно натрупаната шума от решетките на дъждоприемните шахти. Шахтите са около 30 хиляди в София.

Гражданите могат да подават сигнали на телефон: 02/ 987-55-55.